PowerFULL PEOPLE

VOOR PROFESSIONALS DIE ZÉLF HET VERSCHIL WILLEN MAKEN

MIJN VERHAAL

Het gewoon ongewone

“Er is meer dan wij kunnen zien en waarnemen” dacht ik al als kind, kijkend naar de sterren. Wow, die grootsheid en alles “what’s out there”. Altijd geïnteresseerd in het nieuwe, onbekende, niet alledaagse. 16 Jaar: mijn ontdekkingstocht begon echt. Ik kijk naar een programma op tv over Transcendente Meditatie. “Dit gaan we doen pap, zeg ik“. Gelukkig ging hij mee. Het begin van mijn avontuur en ontdekkingstocht, naar het gewoon ongewone en ben dat altijd blijven doen. Tot op de dag van vandaag.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Studerend aan de Hoge Hotelschool en zo rond de 21: ik had een, voor mijn gevoel, pittige ervaring en vertelde thuis over mijn reactie daarop. Pats, boem: aanvaring met mijn vader. Mijn emotionele reactie was niet zoals hij van mij verwachtte. We kregen een stevige discussie. Mijn reactie: ik wilde niet het leven leiden dat hij het liefste zag voor mij op basis van zijn eigen ervaringen en kijk op de wereld. Ik wilde mijn eigen leven leven. Zijn wie ik ben en doen wat ik te brengen heb. Een kantelmoment.

Mijn ontdekkingstocht ging verder en nu over een tweebaansweg. Die van het gewoon ongewone én die van “wie ben IK en wat heb IK te brengen”. Mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling is er vooral een geweest van kennis vergaren en veel ervaren. Van de Hoge Hotelschool, Business Management aan de Universiteit van Nijmegen, leiderschapstrainingen tot een beroepsopleiding voor Professional Lifecoach. En ik ontwikkel me nog steeds. Elke dag. Uiteindelijk heb ik er mijn werk van gemaakt: de begeleiding van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van anderen. Soms niet geheel op een gewone manier. Maar hoe kan het ook anders.

Duurzaam resultaat

Een belangrijk omslagpunt in mijn werk als interimmanager was toen ik na driekwart jaar terug ging naar een locatie waar ik gewerkt had. Tot mijn stomme verbazing stonden in het teamleidersoverleg nog steeds dezelfde zaken op de agenda. Ik had op die locatie hard gewerkt en er waren mooie resultaten geboekt, daar waren we het allemaal wel over eens. En toch, zodra ik mijn kont had gekeerd, vervielen mensen weer in oud gedrag. Dit moet anders, dacht ik.

Het was een belangrijk punt in mijn carrière, korte termijn successen zijn niet genoeg meer. Ik wil mensen en organisaties verder helpen op langere termijn en stevige blijvende resultaten neerzetten. Zodat anderen daarop weer kunnen voortbouwen. En zoals bij mij past ging ik op onderzoek uit naar tools om duurzame resultaten te realiseren. Daarbij kwam ik al snel uit bij Quaning: coaching, consulting en training ineen gebaseerd op principes uit de kwantumfysica. Gewoon ongewoon. Daarmee is écht duurzaam resultaat uniek! Na 4 jaar mensen te hebben begeleid met Quaning heb ik in 2018 de software-licentie gekocht en zet ik de begeleidingsmethodiek verder neer in de markt als Quantum Change Solutions.


MIJN HOGERE DOEL

"Door bij te dragen aan het welzijn* van anderen draag ik bij aan het welzijn van het grotere geheel".

Het is mijn intentie en passie om te werken aan een betere wereld zoals ik die zie: een wereld waarin mensen op een authentieke en positieve bewuste wijze handelen met respect voor wie ze zijn en voor de ander. Door je-zelf-bewust en op een positieve manier te ontwikkelen neemt je welzijn toe. Je positiviteit neemt toe en dit straal je ook uit. Dit komt ten goede aan alles en iedereen om ons heen, of jij je daar nu wel of niet bewust van bent. Op deze manier beïnvloeden we de wereld om ons heen op een positieve manier. Ik draag daar graag aan bij met als streven het creëren van een duurzaam positief effect met- en voor mensen en organisaties.

* succes, geluk, vervulling, welbevinden


MIJZELF IN EEN PAAR WOORDEN

Wat ik ook doe, ik ben altijd betrokken en vol overgave bezig. Ik ben heel nieuwsgierig, altijd aan het onderzoeken wat mensen drijft. En ik kan van de uitersten zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld zowel heel gericht op verbinding en heel resultaatgericht. En mensen ervaren mij als warm en op tijden soms een flinke Pain-in-the-Ass. Ik ben heel actief in de buitenwereld, met mijn werk en mijn gezin en anderzijds borrelt het bij mij van binnen ook altijd. Zo schrijf ik heel regelmatig gedichten en verhaaltjes.

Andere mensen hebben wij wel eens gekarakteriseerd als een Trailblazer en een Generator: iemand die richting geeft en mensen in beweging zet. Daar herken ik me zeker in.

Ik houd ervan om te prikkelen, uit te dagen en wakker te schudden. Humor geeft daarbij meteen een andere dynamiek aan een situatie, het levert direct andere energie op. Daardoor heb ik een ingang om het gesprek aan te gaan. Dat gaat zo op mijn werk, maar ook thuis, waar gesprekken met mijn pubers ook niet altijd makkelijk zijn. Een “foute” of “flauwe” opmerking zorgt er meteen voor dat iedereen wakker is en in beweging komt. Daar sta ik wel om bekend, die gekke grappen!"

In mijn aanpak ervaren mensen mij als enthousiasmerend, integer, stevig en doortastend. Ik ben resultaatgericht en hecht veel waarde aan het proces om daar te komen. Het geeft mij energie om mensen/teams te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling op weg naar een positief duurzaam effect dat zoden aan de dijk zet. Mijn manier van werken is er op gericht dat mensen/teams hun persoonlijk leiderschap uit eigen beweging oppakken en daarmee grenzen verleggen op individueel en collectief gebied. In mijn begeleiding zet ik verschillende hulpbronnen in: mijn kennis en ervaring als mens, leerling en leidinggevende, coach, intervisor. Daarnaast doen mijn levensinstelling en karakter nog een duit in het zakje.

Voor mij zijn waarden als samenwerken, professionaliteit, plezier, veerkracht, resultaatgerichtheid en eigen verantwoordelijkheid belangrijk. Maar ook liefde, respect, vrijheid, verbinding, gezondheid en zelfontwikkeling.Power

  • Ik geloof in de (veer) kracht van mensen om ondanks tegenslagen “er weer bovenop te komen” en om te kunnen gaan met de veranderingen van alle dag.
  • Ik geloof in de kracht van mensen om positiviteit te brengen en zo echt het verschil te maken

FULL

  • Ik geloof dat het in (kunnen) zetten van je volle potentieel (talenten, competenties, vaardigheden, waarden, principes, mindset) en doen waarvoor je gebakken bent bijdraagt aan een groei van je eigen welzijn en daarmee aan het welzijn van het grotere geheel

People

  • Ik geloof in mensen. Zij kunnen het positieve verschil maken. Voor henzelf, hun omgeving en de organisatie waar ze werken. Bij hun ontwikkeling en groei ligt mijn hart.