KENNISMAKEN MET PASCALE

Geboren en getogen in het Limburgse land waar ik opgroeide in een ondernemersgezin met nog een oudere zus en mijn oma die bij ons woonde. Zowel mijn vader als mijn moeder stimuleerden mij om het beste uit mijzelf te halen. Een manier waarop mijn vader dit deed was door vooral te zeggen "Word maar dokter, dan ben je iemand!" Dit ene zinnetje heeft onbewust iets in mij losgemaakt.

Net als ieder kind wilde ook ik dat mijn ouders van mij hielden. Op een of andere manier trok ik de conclusie dat als ik geen dokter zou worden, die liefde er niet meer zou zijn. Ik ging hard werken op school om het gymnasium te halen. Toen dat niet lukte kon ik het arts worden wel vergeten. Maar de drang om goed te presteren en te voldoen aan andermans verwachtingen bleef.

Op mijn 21e kwam hier een einde aan. Een confrontatie met mijn vader leidde ertoe dat ik klaar was met het voldoen aan het beeld en de verwachtingen van anderen. Het zinnetje “dan ben je iemand” kwam op losse schroeven te staan. Ik was al iemand! Daar hoefde ik geen dokter voor te zijn. Ik wilde mijn eigen leven vormgeven. Ontdekken en worden wie ik ben, mijn talenten ontwikkelen, het beste uit mijzelf halen vanuit een natuurlijke drive (die ik ook al had) en doen wat bij mij past. Al met al het verlangen naar een authentiek en autonoom leven.

De ontdekkingsreis naar mijzelf, naar mijn talenten, naar wat ik te brengen had, naar mijn potentieel en wat er nog meer is tussen hemel en aarde begon. Ze is eigenlijk nooit gestopt. Het is een drijfveer die al mijn hele leven met me meegaat. Deze drijfveer heeft mij ook gebracht tot wat ik nu doe met mijn eigen bedrijf PowerFULL People; het ontwikkelen van zelfbewuste leidinggevenden, professionals, teams en organisaties vanuit inzicht naar echte doorbraken om hun doelen & ambitie te realiseren. Een ontwikkeling van binnenuit!

ONTWIKKELING ZONDER EINDBESTEMMING

Ik heb veel gedaan op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. In de afgelopen 25 jaar kwamen mijn Hoge Hotelschool- én bedrijfskundige opleiding goed van pas in de leidinggevende rollen die ik heb vervuld en in mijn werk als interimmanager. Analytisch met een hands-on mentaliteit; een mooie combinatie. De ervaringen bij verschillende organisaties, in combinatie met mijn Professionele Life-coach opleiding, maakten samen een mooie mix om mensen te begeleiden in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

WAAROM IK DOE WAT IK DOE

Zomer 2007, ik kijk terug op wat ik allemaal heb gezien en ervaren in mijn werk als leidinggevende en privéleven. Wat mij bezighoudt is hoe wij als mensen vaak in de karrensporen blijven zitten van onze ouders en voorouders. We blijven maar dingen herhalen en herhalen. Onze opvoeding is zó bepalend voor wat we meekrijgen aan overtuigingen en gewoontes. Ze bepalen zelfs voor 95% het resultaat in ons leven!

Een coach van mij zei eens: “als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd kreeg”. En daar zit de crux. Willen we dingen veranderen, dan is het nodig dat wij onszelf veranderen. Voor mij onlosmakelijk verbonden aan ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om dingen te veranderen, te verbeteren. Voor onszelf, voor generaties na ons en uiteindelijk voor de wereld.

Daarnaast geloof ik al van jongs af aan dat wij mensen tot zoveel mooie dingen in staat zijn. Wij zijn tot zoveel meer in staat dan dat we voor mogelijk houden! “We are powerful beyond measures.”, zegt Marianne Williamson. Én ik geloof dat wij allemaal iets unieks te brengen hebben in deze wereld.

Waar ik blij van werd toen ik dacht aan mijn unieke bijdrage is om mensen te helpen los te komen uit hun karrenspoor. Om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen en inzetten van hun eigen kracht, het enorme potentieel waarover iedereen beschikt. Om meer uit zichzelf te halen en los te breken van waar ze in vastzitten. De regie te pakken om te gaan doen wat bij ze past. Het brengt ze dichter bij hun geluk, vervulling en uiteindelijk succes. Het voelt zo waardevol om daarin te mogen bijdragen. Dit is mijn drijfveer…

MIJN EIGEN HOBBELS

Zelf heb ik ook momenten gekend van niet gelukkig zijn, vastzitten in mijn werk en leven en terugvallen in oud gedrag. En ook ik wilde verder maar wist niet goed hoe. Ik was op zoek naar duurzame verandering. Na een periode van, zoals ik het zie, een burn-out heb ik mijzelf een schop onder mijn kont gegeven. Ik was het zat om mijzelf een slachtoffer te voelen en ongelukkig te zijn. Ook omdat ik de negatieve impact ervan zag op mijn directe omgeving. Ik wilde vooruit, doen wat bij mij past. Mijn kracht gebruiken én ik wilde een blijvende duurzame verandering.

Ik volgde alle mogelijke cursussen, trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Heb veel Inner Work gedaan en heb mij verdiept in de ongekende kracht van het onderbewustzijn. Ik heb ervaren hoe onze onbewuste patronen ons gevangen kunnen houden in onze ontwikkeling naar dat wat we willen realiseren en hoe we deze kunnen transformeren. Ook verdiepte ik mij in Neuro Wetenschap, de kracht van ons brein om veranderingen tot stand te brengen. Én de kracht en werking van het universum; het Quantum Veld, is waar ik mij mee bezighoud.

Zo ontdekte ik een methodiek die werkt vanuit het onderbewustzijn. Die mensen verder brengt door het doorbreken van het “karrenspoor” waar ik het eerder over had. Deze methodiek zet ik in bij de begeleiding van professionals en teams; Quantum Change Solutions.

Loopt mijn leven nu dan helemaal soepel? Heb ik alles bereikt waar ik van droomde? Tuurlijk niet! Ik kom nog steeds hobbels en uitdagingen tegen. Ik ga er nu alleen heel anders mee om.

Alles wat ik heb ontdekt, geleerd en ervaren heeft een reden gehad. “Connecting the dots” zoals Steve Jobs het zegt. Het heeft mij de kennis, kunde en ervaring gegeven zodat ik professionals, teams en organisaties kan en mag begeleiden naar “the next level.”

Ik heb mijn eigen karrenspoor gemaakt en doe dat nog elke dag. Ik leef meer en meer mijn eigen leven en verlangen. Met veel plezier, liefde, hobbels, tegenwind en vooral ook met de wind mee. Ik blijf mezelf ontwikkelen en daar plukt iedereen die ik begeleid de vruchten van. Een win-win. Ik gun het iedereen zijn eigen karrenspoor te maken.

Mijn boodschap aan jou is: word wie je bent, haal het beste uit jezelf, leef je verlangen en creëer een positieve impact. Voor jezelf en anderen.

Ik help jou en/of jouw team graag in het maximaal benutten van jouw potentieel, door de weerstand heen, naar je next level. Bevlogen, eerlijk, confronterend, praktisch en down-to-earth. Vanuit mijn overtuiging dat het (h)erkennen van je uniekheid en het inzetten daarvan leidt tot een doorbraak.

Groeien door jezelf te zijn, daar geloof ik in.

Nieuwsgierig geworden?