PowerFULL PEOPLE

VANUIT BEZIELING & BEVLOGENHEID WERKEN EN LEVEN

VOOR ZELFBEWUSTE PROFESSIONALS, TEAMS & LEIDINGGEVENDEN


Echte Leiderschap Doorbraken

Als Leider durf je dat wat jouw afdeling of team weerhoud om succesvol te zijn echt te onderzoeken. In de onderstroom! Je hebt het lef om van de gebaande paden af te gaan en iets compleet nieuws, anders te ondernemen. Je hebt het lef om jezelf onder een vergrootglas te leggen en aan te pakken wat jij hebt te veranderen om uiteindelijk de leider te zijn die wezenlijk het verschil maakt. Samen met je mensen.

Ik begeleid jou als leider of (team) manager in het realiseren van jouw doorbraken zodat jij de leider of manager wordt die je wilt zijn. Met een positieve impact op anderen en met duurzaam succes.

Onderstroom

Of het nu gaat om jouw ontwikkeling als leider of om het verbeteren van het resultaat van jouw team of afdeling. Dat wat in de onderstroom zit vraagt om aangepakt te worden. Het gaat hier over overtuigingen, mindsets, emoties, gevoelens, patronen en zogenaamde coping-strategieën die grotendeels onbewust ons gedrag bepalen. Psycholoog en hoogleraar aan de Radboud Universiteit van Nijmegen Ab Dijksterhuis heeft hier een interessant boek over geschreven: "het slimme onbewuste". Elke organisatie heeft dit en het is functioneel of disfunctioneel. Voor het bereiken van een duurzame verandering met duurzaam resultaat moeten deze elementen naar de oppervlakte worden gebracht. Om ze vervolgens om te zetten in krachtbronnen.

De begeleiding

Ik begeleid Leiders van organisaties en Leidinggevenden van afdelingen om door te breken en het verschil te maken op een ongewoon gewone manier. Doordat zichtbaar wordt waar de schoen wringt, in jezelf en de organisatie, kunnen we toewerken naar een duurzaam resultaat. Dit doen we door te starten met de Leider zelf, door samen te werken met het team en waar nodig betrekken we andere afdelingen erbij. Een integrale aanpak dus.

Het team

Bij het bepalen wat de afdeling nodig heeft om succesvol te zijn betrekken we het team erbij. De betrokken managers komen vaak al als vanzelf met de oplossingen. En deze zijn vaak beter dan een extern adviseur ze kan bedenken. We gaan pragmatisch aan de slag om het gewenste resultaat op een duurzame manier te realiseren. Er ontstaat meer eigenaarschap voor de gehele organisatie en haar doel. De samenwerking wordt hechter, prettiger en vanzelfsprekender. Talenten worden erkend en ingezet. De voldoening voor het werk bloeit op. Het resultaat wordt als vanzelfsprekend gehaald.

Ongewoon gewoon

Om wezenlijk het verschil te maken kan de begeleidingsmethodiek Quantum Change Solutions worden ingezet. Quantum Change Solutions ondersteunt in het bewust worden en oplossen van de onbewuste blokkerende patronen, die in de weg staan van het bereiken van het doel. En daar ligt de sleutel voor duurzaam succes. Want ook als Leider heb je hier mee te maken en sta jij, onbewust, het bereiken van het resultaat in de weg. De methodiek brengt focus in wat belangrijk is voor de persoon en het bedrijf om succesvol te zijn. Als leider word je je bewust van jouw potentieel en dat van de organisatie en stimuleert het je dat potentieel te gebruiken.

Negatieve business situatie

Zowel voor het oplossen van een negatieve business situatie als voor het verwezenlijken van verdere verbetering en groei kan Quantum Change Solutions worden ingezet. Voorbeelden van een negatieve business situatie zijn: matige omzet, verlies van efficiency, vermindering van het klantenbestand, hoog ziekteverzuim, hoog personeelsverloop. Er wordt gewerkt met de persoon binnen de organisatie die het gestelde bedrijfsdoel in zijn takenpakket als verantwoordelijkheid heeft. Naast een persoonsanalyse en interventie wordt ook een bedrijfsanalyse gedaan en besproken. Door de bedrijfsanalyse wordt direct duidelijk welk bedrijfsonderdeel andere aandacht nodig heeft.

Resultaat voor de organisatie

Het duurzame resultaat is dat de leider in zijn kracht staat door verhoogde persoonlijke leiderschapscompetenties en daarmee de organisatie of afdeling optimaal kan (bege)leiden naar het bereiken van het gewenste resultaat. Hij heeft een positief effect op de individuele en teamprestaties en dit komt de uiteindelijke performance ten goede. Medewerkerstevredenheid, klanttevredenheid en uiteindelijk de financiële resultaten verbeteren.

Pak je leiderschap!

Wil jij weten hoe jij "the next step" kunt zetten voor jezelf als Leider en ook voor je afdeling of organisatie? Graag ontmoet ik jou in een persoonlijk gesprek om samen te onderzoeken wat ik voor jou kan betekenen.

Ik vertel je graag over de mogelijke aanpak en het werken met Quantum Change Solutions in het bijzonder voor jouw eigen ontwikkeling als leider van de organisatie of afdeling. Maar ook voor het realiseren van een diepgaande verandering binnen het Management Team of team van teammanagers. Ik vertel je graag hoe jij als leider en verantwoordelijke voor jouw organisatie, afdeling of team de doelen hiermee kunt realiseren.

En het beste is om Quantum Change Solutions een keer te ervaren: "The taste of the pudding is in the eating". Vind je het leuk om kennis te maken met Quantum Change Solutions voor jezelf of met je team? Neem geheel vrijblijvend contact met me op.