Onze gewoonten vormen ons leven.

Het aanleren van één vaardigheid is het allerbelangrijkste: je gewoonten in de hand houden. Wil je jouw resultaat behalen, dan zal je de gewoonten moeten vaststellen die hiervoor nodig zijn. Vervolgens is het een kwestie van blijven doen én behouden.

Gewoonten vinden vaak onbewust plaats. Of je het nu doorhebt of niet. Je leven wordt nu en in de toekomst door je gewoonten gecreëerd. Heb je je gewoonten niet onder controle, dan hebben zij jou onder controle.

Waarom is het zo moeilijk om de gewoonten te veranderen? Omdat we verslaafd zijn aan het gevoel ervan. Een verandering voelt in het begin altijd ONCOMFORTABEL en dat willen we niet. Jak! We willen ons lekker voelen. Dus blijven we vasthouden aan die oude gewoonten. Hoe vervelend ook.

Maar de crux zit in het VOLHOUDEN van het nieuwe gedrag. De eerste 10 dagen voelen vervelend. De volgende 10 dagen voelt het al gemakkelijker. Je ziet ook al resultaat 😀. De laatste 10 dagen wordt het meer gewoon en hoe langer je de nieuwe gewoonten volhoudt hoe meer ze deel worden van je nieuwe identiteit.

Welke gewoonten hebben controle over jou?

Doorbreek je oude gewoonten, vervul je potentieel en maak je dromen waar.

Hartelijke groet, Pascale