The most powerful force on earth is the human soul on fire


Boudewijn, mijn man, zit aan de keukentafel. Hij vraagt mij om even mee te kijken naar de uitnodiging voor een door zijn bedrijf georganiseerd event. Op de uitnodiging valt mijn oog op de quote “the most powerful force on earth is the human soul on fire”. Wow, voor mij is dit zo waar. Ik word meteen getriggerd en duik in de pen voor dit artikel. De vraag die bij mij opkomt is:

Wanneer staat the human soul on fire?

In mijn beleving is dat wanneer je

✅ kan zijn wie je bent

✅ doet waar je energie van krijgt, kippenvel, inspiratie

✅ doet waarvoor je gebakken bent (duidelijk de dochter van een bakker 😉) en

✅ als je je natuurlijke talenten kunt inzetten om bij te dragen aan het succes van anderen en daarmee ook aan je eigen succes.

Dat brengt je bij je vervulling. Dan sta je in vuur en vlam. Dan staat jouw soul on fire! En dan kun je van enorme waarde zijn voor anderen. Maar sterker nog, het brengt je vooral ook bij je eigen geluk. Hoe gaaf is dat?

In mijn werk waarbij ik professionals, leiders en ondernemers begeleid in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, staat mijn soul on fire. Het vervuld mij enorm. Ik word daar oprecht heel gelukkig van. En dat gevoel van geluk en vervulling wens ik iedereen toe.


Tijd voor reflectie!


Gun jezelf eens de tijd om te reflecteren op:

✅ wie jij in essentie bent

✅ waar jij voor staat

✅ waar je energie van krijgt, kippenvel of inspiratie

✅ wat jij te brengen hebt

✅ welke talenten jij van nature bij je draagt en hoe je hier invulling aan geeft


Stel je vervolgens ook de vraag:

“Brengt mijn huidige werk mij bij mijn vervulling en geluk waardoor ik ook succesvol kan zijn?”


Het resultaat

✅ Krijg je een volmondig JA?  

Wow, keep on going!  Lekker bezig

✅ Voel je een twijfel?  

Dive deeper en zoek uit wat het dan wel is wat je meer vervulling en geluk brengt en wat ervoor nodig is om dat te realiseren.

✅ Krijg je een duidelijk NEE?

Dan is het tijd voor verandering!


Gooi het roer om en vul zelf je eigen potje met goud. Wacht niet op die regenboog, creëer ‘m!


Kom je er niet uit?

Soms kan het best wel lastig zijn om het antwoord te vinden op bovenstaande vragen. Maar geen man over boord! Neem je dierbaren of mensen waarmee je werkt mee in jouw zelfonderzoek.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:

1.     Wat zie jij als mijn passie? Wanneer gaan de lichtjes in mijn ogen branden?

2.     Welke betekenis heb ik voor anderen, denk jij? Waarom? Voorbeelden?

3.     Wat vind jij mijn 3 grootste talenten? Waarom?

4.     Waar ben ik volgens jou in mijn werk of ondernemerschap uniek in? Hoezo?

5.     Waar ben ik volgens jou in het contact met anderen uniek in? Voorbeelden?

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat dit altijd hele leuke en verrijkende gesprekken zijn.


Ga voor je geluk.  Zet jouw Soul on Fire !

Pascale