wat is jouw verlangen?

“WHAT DO YOU DESIRE?”

In plaats van tégen dingen te zijn die je niet wilt, zal je vóór de dingen moeten zijn die je wel wilt bereiken. Waarom? Omdat alles wat je aandacht geeft groeit. Zo werkt het nu eenmaal. Onze mindset bepaalt onze realiteit.

We zijn van nature gefocust op de min. Op dat wat niet goed gaat. Op dat wat we niet willen. Wist je dat meer dan 75% van onze gedachten negatief is?

Hoe meer je iets niet wilt, hoe meer je er tegen bent, hoe meer het de situatie versterkt. Je kent dat wel. Zo’n dag dat alles mis gaat! “Zie je wel, dat lukt ook al niet vandaag.” Je mind is gefocused op dat wat niet goed gaat. En ja, je selffulfilling prophecy gaat aan het werk.


Maar als het zo werkt, kun je het dan ook omdraaien?


Als je jezelf traint om de regie over je gedachten te hebben, als je uitspreekt wat je wel wilt realiseren, als je jouw doel of verlangen visualiseert hoe het eruit ziet en het zo voelt alsof je het al bereikt hebt, dan ontstaat er ruimte en flow om je verlangens te manifesteren.


Focus op het positieve denken en voelen. Hoe doe je dat?


1. Stel jezelf bij elke negatieve gedachte een omgekeerde positieve vraag.

Bijvoorbeeld: Je hoort je tegen jezelf zeggen "Dat gaat mij niet lukken!". Stel jezelf dan de vraag: "hoe zou het zijn als het wel lukt? Hou zou dat er dan uitzien en nog belangrijker, hoe zou ik mij daarbij voelen?


2. Verzet je mind. Verzet je gedachten door iets anders te gaan doen.

Als je je bewust wordt van je negatieve gedachten ga dan wat anders doen. Zet fijne muziek op of juist muziek waarbij je helemaal uit je dak gaat (in positieve zin :-)). Of ga naar buiten en maak een ommetje en tel je stappen. Je bent dan bewust in het hier en nu en je kalmeert je gedachten.


3. Luister naar een inspirerende podcast. Daar zijn er velen van te vinden.


4. Wat mij ook helpt is, op het moment dat jij je bewust wordt van je negatieve gedachten, je STOP zegt. Je geeft je brein dan de opdracht om te stoppen met denken. En het werkt :-).


5. Schrijf gedachten van je af. Pak een stuk papier en schrijf eens op wat er allemaal in dat hoofd van je geproduceerd wordt. Dit werkt bevrijdend en geeft je veel zelfinzicht. Je kunt het daarna weggooien of nog eens doornemen om te ontdekken waar deze gedachten nou allemaal vandaan komen. Stel jezelf ook de vraag of die gedachten die je hebt wel waar zijn.


6. Focus je gedachten op die dingen waar je trots op bent en waar je dankbaar voor bent.


7. Haal een moment voor de geest waarin je enorm genoten hebt of gelachen. Zie het opnieuw, voel het, proef het, hoort het en herbeleef het.

En terwijl ik dit allemaal opschrijf, staren 2 prachtige bruine ogen mij aan. Een natte snuit tikt tegen mijn hand. "Tijd voor een wandeling baasje". Een grote glimlach verschijnt op mijn gezicht.Ook dat helpt :-).


Hoe zou het voor je zijn als je in staat zou zijn om jouw verlangen te realiseren en stappen vooruit te zetten?

Doorbreek je zelfbeperkende mindset, ontsluit je potentieel en maak je verlangen waar.

Hartelijke groet, Pascale