PowerFULL PEOPLE
Empowering People | Creating Breakthroughs


ALWAYS EXPLORING

In mijn blogs neem ik je mee in wat mij raakt, verwondert, inspireert en beweegt. Ik neem je onder andere mee op ontdekkingsreis. Door de werelden van verschillende instrumenten, filosofiën en inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop dat ik je met dit alles mag raken, verwonderen, inspireren en zo mogelijk in beweging mag brengen. Om te groeien in jouw eigen welzijn; geluk, succes, vervulling, welbevinden.

  

Duurzaam resultaat bij persoonlijke ontwikkeling?

Een belangrijk omslagpunt in mijn werk als interimmanager was toen ik na driekwart jaar terug ging naar een organisatie waar ik had gewerkt. Tot mijn stomme verbazing stonden in het teamleidersoverleg dezelfde zaken op de agenda als toen ik er begon. We hadden op die locatie hard gewerkt en er waren mooie resultaten geboekt, daar waren we het allemaal wel over eens. En toch, zodra ik mijn kont had gekeerd, vervielen mensen weer in oud gedrag. Dit moet anders, dacht ik.

Een belangrijk punt in mijn carrière, korte termijn successen zijn niet genoeg meer. Ik wil mensen en organisaties verder helpen op langere termijn en stevige blijvende resultaten neerzetten. Zodat anderen daarop weer kunnen voortbouwen. En zoals bij mij past ging ik op onderzoek uit naar tools om duurzame resultaten te realiseren.


DE OPLOSSING

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met een begeleidingsmethodiek Quaning* (spreek uit kwonning).

Ik was net gestart met mijn eigen bedrijf Powerfull People. Ik twijfelde of ik daar wel juist aan had gedaan na 12,5 jaar gewerkt te hebben in loondienst. Natuurlijk. Ik vond het allemaal best spannend want tja, je weet niet op voorhand hoe het gaat lopen. Ook voelde ik dat er iets in mijzelf was wat aan die twijfel ten grondslag lag. Alsof ik er niet helemaal vol voor kon - of durfde te gaan. Maar wat was het dan precies?

Met Quaning kreeg ik de kans om dit ‘onbewuste gevoel’ te onderzoeken. Geen moment twijfelde ik. Natuurlijk wilde ik dat. Always exploring!

GEWOON ONGEWOON

De software waarmee werd gewerkt had een belangrijk aandeel in het bewust maken van de oorzaak van mijn twijfel. Door middel van een algoritme werd binnen een paar seconden objectief berekent van welk thema ik mij nog bewust mocht worden.

Voor mij was het heel duidelijk toen ik het thema "zekerheid" op het beeldscherm zag en mij gevraagd werd naar de - voor mij - letterlijke vertaling van dit thema. En wat ik gezien, gehoord en ervaren had met betrekking tot dit thema in de eerste 10 jaar van mijn leven.

In het gesprek werd ik mij steeds bewuster hoe mijn vroege ervaring rondom dit thema "zekerheid" van betekenis was in relatie tot mijn twijfel die ik voelde bij mijn eigen bedrijf. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn ouders kregen te maken met onzekerheid of zij hun bedrijf nog konden voortzetten of niet. En als dat niet kon, hoe dan verder? De onzekerheid met alles wat daarbij hoorde, heb ik als jong kind onbewust opgeslagen. Pats, boem. Voor mij viel het kwartje, de link werd gelegd. Ik kon het helemaal plaatsen. Het mooie van deze gebeurtenis toen is wel dat ik al heel jong geleerd heb financieel goed voor mijzelf en later mijn gezin te zorgen.

Vervolgens keken we ook naar wat ik nodig had om mijn bedrijf verder succesvol neer te zetten. Het algoritme in de software bood namelijk ook oplossingen op maat om mijn doel te realiseren. Voor mij was het de eerste ervaring met Quaning.

In de begeleiding van mensen en organisaties om hun doel blijvend te realiseren doorloop je een programma waarin je met maximaal 7 weken je doel gerealiseerd hebt.

Maximaal 7 weken? Ja, gedurende maximaal 7 weken heb je 1x in de week een sessie. Dit gebeurt 3x live en 4x via Skype, face-time of telefoon. Super flexibel en efficiënt. De software met daarin de analyses en interventies speelt een cruciale rol om je doel te halen. Inzichten, afgesproken acties en de voortgang leg je vast in het zogenaamde Q-report. Dit is een digitaal verslag waarmee gewerkt wordt en dat strikt persoonlijk is.

Heerlijk. Gewoon ongewoon. Snel, resultaatgericht en duurzaam. Daar hou ik van. ‘Dit is het’, dacht ik. Hier ligt een oplossing voor hoe het anders kan.

HET VERSCHIL MAKEN

Voor mijn gevoel was het een soort van ‘connecting the dots’. Je kent dat wel. Je hebt een bijzondere ervaring, het brengt je verder, je gaat door met je leven. Je besteed geen bewuste aandacht meer aan wat je hebt ervaren en dan ineens komt er een moment dat je weet waarom je die ervaring hebt gehad. Voor mij was dat om deze begeleidingsmethodiek in te zetten bij de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Ik ben de opleiding tot Quaner gaan volgen en ben ermee gaan werken. En dat doe ik nog steeds. Met indrukwekkende resultaten die bereikt worden door de mensen die ik mag begeleiden. Duurzame resultaten welteverstaan! En daar zit voor mij het verschil.


Always exploring, Pascale

PS – de volgend etappe gaat over ‘Human Design’. Mocht je echter meer willen weten over Quaning of iets anders, dan nodig ik je uit om dat aan te geven in je ‘comment’ op deze blog.

*Quaning: bron www.levelfivequaning.com: “Quaning is de begeleidingsvorm die met gebruikmaking van kwantuminformatie mensen en bedrijven helpt om hun doel te bereiken. Voor een vaste prijs, snel, duurzaam en met resultaatgarantie. Zodat zij vanzelfsprekend leven en werken waarvoor zij gebakken zijn.”