7 Stappen hoe jij een Positieve Impact creëert voor jezelf en de wereld om je heen


“We creëren ons leven en onze realiteit met de gedachten die we hebben.” Het is een zin die je vast wel eens bent tegengekomen. Maar begrijpen we écht wat daar staat? Begrijpen we echt hoe impactvol onze gedachten kunnen zijn?

Denk er eens over na en kijk eens om je heen. Wat zie je in je eigen leven? Wat zie je in de wereld om je heen? Word je er blij van?

Hoe kan het dat alles een resultaat is van onze gedachten?

De gedachten die we denken beïnvloeden onze beslissingen. Onze beslissingen bepalen ons gedrag. Ons gedrag bepaalt ons resultaat. Niet alleen óns resultaat. Ook het resultaat voor de mensen om ons heen.

Het zijn niet alleen de dagelijkse “oppervlakkige gedachten” die impactvol zijn. Het zijn vooral onze diepe, veelal onbewuste, overtuigingen en onze visie op de wereld die de meeste impact hebben op het resultaat in ons leven en in de wereld om ons heen.

Willen we een diepgaand verschil maken voor ons leven, voor het leven van onze kinderen en de mensen in deze wereld, dan is het belangrijk dat we een diepe duik in onszelf nemen en op zoek gaan naar die overtuigingen en onze visie op de wereld. Want zij vormen onze realiteit.

Of zoals Einstein zei:


Het gaat verder dan je bewust zijn van je gedachten.

We kunnen onszelf vergelijken met een radiostation dat iedere minuut zo’n 50 gedachten het Universum in slingert. Dat zijn niet alleen maar prettige gedachten. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 75% van onze gedachten negatief is!

Eén van de universele wetten zegt ons dat elk effect dat je ziet in je buitenwereld of fysieke wereld een zeer specifieke oorzaak heeft. De oorsprong van die oorzaak vindt je in je innerlijke wereld; de wereld van je gedachten. Dit is de essentie van gedachtekracht. “Zo binnen, zo buiten”.

Elk van je gedachten, woorden of handelingen stelt een specifiek effect in gang dat zich later in de tijd gaat manifesteren. Wat we uitzenden komt uiteindelijk weer bij ons terug. Denk nog eens terug aan die 75%.

De realisatie van onze gedachten heeft tijd nodig. Daarom kan het zijn dat wij geen last ervaren van wat we allemaal denken en het Universum insturen, maar onze kinderen of kleinkinderen wel.

Waar het dus om gaat is dat we ons bewust zijn van:

1.    onze gedachten,

2.    van onze dieper liggende overtuigingen,

3.    ons perspectief op de wereld en

4.    de impact van dit alles op het resultaat in ons leven en de wereld om ons heen.  

De verandering die we willen zien, ontstaat door een verandering van binnenuit!

We kunnen onze gedachten van gisteren en eergisteren niet veranderen. Maar we kunnen wél anders gaan denken vanaf dít moment. We kunnen onze overtuigingen onder de loep nemen. Nagaan in hoeverre ze nog waar zijn en ze veranderen in een positieve variant indien nodig.

Echter het gaat verder dan alleen het positieve denken. Het gaat met name en vooral ook om het positieve gevoel dat onze gedachten oproepen. Willen we een positieve impact maken voor onszelf, onze omgeving en de wereld waarin we leven dan speelt het hart hierin een zeer belangrijke rol.


De kracht van ons hart

Ons hart is de drager van ons gevoel. Greg Braden en het Heart Math Institute (https://www.heartmath.com) hebben aangetoond dat het elektromagnetisch veld rondom ons hart 6000 keer sterker is dan het elektromagnetisch veld van ons brein! Willen we een positieve impact maken dan speelt het hart hierin dus een zeer belangrijke rol. Het hart draagt onze positieve gevoelens en intenties met een enorme kracht het Universum in. En het Universum reageert daarop wat op zijn beurt weer zichtbaar wordt in de tijd.


Het gaat niet vanzelf

Onze verandering van denken en voelen heeft uiteindelijk ook een effect op ons handelen. Vanuit een positieve vibe is het resultaat veel positiever.

Bottum line gaat het dus om Anders Denken, Anders Voelen, Anders Doen om het verschil te kunnen gaan maken.  Maar dat gaat niet vanzelf.


Wat is hiervoor nodig?

1.    Er is bewustzijn van je gedachten en overtuigingen nodig,

2.    Een diepe oprechte wens om een positieve impact voor iedereen te creëren; een positieve intentie en

3.    er is doorzettingsvermogen voor nodig.

Als je kijkt naar wat er allemaal gaande is in de wereld is het natuurlijk belangrijk dat we alle hulp en inspanningen die we leveren om dingen beter te maken, blijven doen. Daar is geen twijfel over mogelijk.

En daarnaast vind ik het belangrijk om uitdrukking te geven aan mijn gevoel, via dit artikel, dat we ook onszelf moeten veranderen om een beter leven en een betere wereld voor onszelf en de volgende generaties te creëren.


Neem je verantwoordelijkheid

Je begrijpt inmiddels de impact van je gedachten, je overtuigingen en je perspectief op de wereld. Wil je bijdragen aan een positieve verandering? Begin dan met het nemen van jouw verantwoordelijkheid.


Hoe doe je dat?

1.    Als de wekker gaat blijf je nog een paar minuutjes in je bed of je staat op en start met je meditatie als dat is wat je normaal ook doet.

2.    je begint je dag dan met een positieve intentie, een positieve gedachte voor jezelf, de mensen van wie je houdt en voor de wereld. Wat gun jij jezelf wat je ook een ander gunt?

3.    Visualiseer de positieve uitkomst en voel hoe het voelt als iedereen jouw intentie ervaart. Ervaar dit met al je zintuigen. Ik leg vaak mijn handen op mijn hart om het nog intenser te kunnen voelen.

4.    Aan het einde van de dag voordat je gaat slapen, benoem je een aantal positieve dingen die in je leven en in de wereld om je heen gebeuren waar je dankbaar voor bent. Je slaapt dan in met een heerlijk positief gevoel. En dat heeft een positief effect op jou.

Blijf dit elke dag doen. Ik weet het ... het vereist doorzettingsvermogen. Maar je kunt dit 👍. En een mooie bijkomstigheid is dat je jezelf na een paar dagen veel beter gaat voelen. Ik spreek uit ervaring.


Samengevat: 7 stappen om een positieve impact voor jezelf en de wereld om je heen te creëeren

Stap #1:   Realiseer je dat de verandering die je wilt realiseren een verandering is die van binnenuit komt.

Stap #2:    Ben je bewust van de impact van je gedachten, je overtuigingen en je perspectief op je leven op de wereld om je heen

Stap #3:   Verander je gedachten, je overtuigingen en je perspectief op de wereld van negatief naar positief daar waar het nodig is.  

Stap #4:   Begin elke dag met een positieve intentie voor jezelf en de wereld om je heen. Wat gun jij jezelf wat je ook een ander gunt?

Stap #5:   Voel met heel je hart wat je wilt realiseren voor jezelf en de wereld om je heen en zie en ervaar het alsof het al gerealiseerd is.

Stap #6:   Doe dit elke ochtend en hou dit vol ✨

Stap #7:   Sluit elke dag af met waar je dankbaar voor bent die dag.


Welke positieve intentie heb jij voor jezelf en de wereld om je heen?


Be the Change you want to see.

Veel liefde en geluk.

Pascale